Eläinfysioterapia
Fysioterapialla laatua elämään
Hyvinvointipalveluiden etusivulle »
Eläinfysioterapia tarjoaa avun lemmikeille, joilla on erilaisia kehon epätasapainotiloja. Fysioterapiasta hyötyvät usein erilaisista traumoista toipuvat eläimet, leikkauspotilaat kuntoutusvaiheessa, urheilu- ja työkoirat, nivelrikkopotilaat sekä lemmikit, joilla on kipukäytöstä tai käytösmuutoksia. Jos koirasi tai kissasi kärsii tuki- ja liikuntaelinten oireista tai määrittelemättömästä kipukäytöksestä, suosittelemme varaamaan ajan ensin eläinlääkärille.
Mihin eläinfysioterapia voi auttaa?
- haluttomuus hypätä
- liikuntahaluttomuus
- peitsaaminen
- lonkkaistunta
- lyhyt askellus tai jäykät liikeradat
- selän köyristely
- joidenkin asentojen tai askellajien välttäminen
- jonkin kehon osan nuoleminen tai järsiminen
- säpsähtely, yliaktiivisuus tai liian korkea vire
- aggressiivisuus
- käsittelyn vältteleminen
- pahentunut taluttimessa vetäminen
- valjaiden tai kaulapannan väistely
- vetäytyminen omiin oloihin
- muutokset sisäsiisteydessä
- käytösmuutokset
Pentukoirien kehonhallintaa voi kehittää harjoitteilla. Hyvä kehon koordinaatio ja tasapaino ovat erityisen tärkeitä, jos pennun kanssa on tarkoitus suunnata jonkin harrastuslajin, kuten agilityn pariin.
Seniorilemmikkien säännöllinen kehonhuolto parantaa ikääntyvän eläinystävän elämänlaatua.
Hihnassa vetävän koiran keho kuormittuu epätasapainoisesti. Säännöllinen kehonhuolto lievittää kuormitusta ja auttaa koiraa liikkumaan oikein. Itse vetämiseen voidaan etsiä apua eläintenkouluttajalta.
Rauhalliseen tahtiin eläimen ehdoilla
Omistaja on mukana koko käynnin ajan ja saa samalla tietoa oman lemmikin hyvinvoinnista. Eläinfysioterapiaan ensimmäistä kertaa saapuva lemmikki ei osaa ehkä rentoutua heti. Parhaaseen tulokseen päästäänkin usein, kun fysioterapeutti saa tutustuttaa lemmikkiä hoitoon sen omassa tahdissa. Jos koira tai kissa ujostelee kovasti uusia tilanteita eikä pidä vieraan ihmisen kosketuksesta, suosittelemme varaamaan kaksi aikaa, jolloin ensimmäisellä käynnillä lemmikki voi tutustua fysioterapeuttiin haluamallaan tahdilla. Usein omistaja saa matkaansa rentoutuneen ja iloisen lemmikin sekä kotihoito-ohjeet.
Huom! Vastaanoton jälkeen koiran tulisi välttää rajua liikuntaa vielä seuraavan päivän ajan.
Varaa aika eläinfysioterapeutille täältä tai soita numeroon 0800 411 255.